13 כללי חובה לניהול אתר אינטרנט

הרגע בו אתר האינטרנט של העסק שלך עלה לאוויר העולם ואתה מפעיל אותו זהו צעד ראשון מצוין לקראת בניית נוכחות מקוונת של המותג שלך ושל העסק שלך. למרות זאת, עלייתו של האתר לא סיימה את עבודתך וזהו רק צעד ראשון. 

רוצים להתייעץ? השאירו פרטים ונחזור אליכם!

קבלו תשבות לכל השאלות שלכם!

בעוד ש-WordPress הוא עוצמתי וקל לשימוש, ישנם צעדים מסוימים שעלייך לנקוט כדי להבטיח שאתר האינטרנט שלך ממשיך לפעול ללא תקלות ועל מנת להמיר את המבקרים באתר להיות לקוחות. במאמר זה נפרט את המשימות שאתה צריך לבצע על בסיס יומי, שבועי וחודשי כדי לנהל את האתר שלך בהצלחה.


    רוצים להתייעץ איתנו? הרגישו חופשי להשאיר פרטים ונחזור אליכם! 


    משימות יומיות לניהול אתר אינטרנט

    אחת המשימות החשובות ביותר בכל הנוגע לניהול אתר מקוון היא לוודא שהאתר שלך נשאר בטוח ושהוא ממשיך להיטען מהר כדי לספק את חוויות המשתמש הטובה ביותר. כדי לעשות זאת, תצטרך לבצע משימות שוטפות באופן יום-יומי.

    1. גיבוי האתר

    גיבוי האתר זוהי פעולה קריטית מכיוון שאם האתר שלך או המארח שלך ייפגעו תוכל לחזור במהירות להיות במצב מקוון. פעולה מצוינת לשם כך היא לבצע באופן יום-יומי גיבוי לא מקוון למאגרי המידע ולקבצי ה-WordPress. בעזרת תוספי גיבוי תוכל בקלות לתזמן גיבויים מצטברים שיבטיחו לך הגנה על האתר. בנוסף, תוכל להוריד את הגיבוי למחשב או להעלות אותו למקום חיצוני כמו Dropbox או Google Drive.

    2. תדירות גבוהה בהשבתת האתר= שדרוג/החלפת האירוח

    השבתה של האתר יכולה לא רק להציג את המותג שלך באור שלילי, אלא שהיא יכולה לפגוע גם בהמרות ובמכירות שלך. אם תשתמש בשירותי אחסון מקצועיים תוכל להיעזר בכלי-Uptime Monitor שיודיע לך על זמן ההשבתה של האתר שלך. אם תתחיל לשים לב להרבה זמני השבתה, זה בהחלט יהיה הזמן לשקול שדרוג של תוכנית האירוח שלך או החלפת חברות האירוח.

    3. בצע דוח אבטחה יומי

    עם העלייה באיומי האבטחה המקוונים והתוכנות הזדוניות, אתה לא רוצה להשאיר שום דבר בסיכון. תשקול להשתמש בשירות כמו Sucuri כדי להבטיח שאתרים שאתה מנהל בטוחים מפני תוכנות זדוניות. אם אתה משתמש בתוסף שלנו תוכל לבצע בדיקה בכל עת שתרצה. בנוסף, בגרסת הפרימיום של התוסף תוכל להשתמש גם בגרסת ה"שגר ושכח" שתבצע בדיקות אבטחה אוטומטיות שיודיעו לך על כל דבר חשוד באמצעות הדוא"ל או באמצעות התראה לתוכנת Slack.

    משימות שבועיות לניהול אתר אינטרנט

    המשימות שלהלן צריכות להתבצע על בסיס שבועי, אך יש לזכור כי חלקן, כמו עדכון WordPress ועדכון תוספים, תלויות בגורמים חיצוניים, כך שעליך להיערך בהתאם.

    1. תבדוק עדכונים של WordPress, עדכונים לתוספים וערכות נושא.

    כפי שהוזכר לעיל, משימה זו תלויה בגורמים חיצוניים, אך הקפד על התקנת העדכונים כאשר הם משוחררים לרשת. פעולה זו תסייע להגן על האתר שלך מפני איומי אבטחה פוטנציאליים.

    רוצים להתייעץ? השאירו פרטים ונחזור אליכם!

    קבלו תשבות לכל השאלות שלכם!

    2. תבדוק את האתר במגוון דפדפנים

    בדיקת האתר שלך בדפדפנים ובדיקה שאין בעיות בפריסה או בעיצוב היא צעד נוסף לקראת הבטחת חווית משתמש אופטימלית. אחרי הכל, אם הפריסה של האתר לא תקינה, המבקרים לא יוכלו להבין על מה האתר ולא יהיה נתיב ברור שיוביל אותם להיות לקוחות.

    בדוק את האתר שלך בדפדפנים העיקריים, וכן תבצע את הבדיקות במכשירים ניידים כדי לוודא שגם שם האתר פועל כראוי.

    משימות חודשיות ורבעוניות לניהול אתר האינטרנט

    המשימות הבאות ברשימה הן אלו שצריכות להתבצע באופן חודשי ורבעוני.

    1. בצע סקירה אנליטית

    בדיקה של ניתוח אתרים תעזור לך לנתח את מקורות התנועה שמהם מגיעים המבקרים לאתר, כמה זמן הן נשארים באתר ומה הדפים הנצפים ביותר. ניתוח זה יאפשר לך להעריך את הצמיחה של האתר ולייעל את הדפים שמביאים להרבה המרות. בנוסף, באופן דומה, תוכל לדעת אילו דפים מביאים לנטישה של מבקרים ותסיר אותם לפי החלטתך.

    2. תבדוק את זמני הטעינה

    הקפד לבדוק את זמני הטעינה של האתר פעם בחודש. כאשר הלקוחות שלך מתחילים להוסיף קבצי מדיה ותוספים, האתר שלהם עלול להיתקל בירידה במהירות. בכדי לוודא שהאתר יהיה במיטבו תצטרך לשמור שזמני הטעינה שלו יהיו מהירים וזאת על מנת שלא תדאג שמשתמשים ינטשו את האתר ושלקוחות שלך לא יתלוננו שהאתר פוגע בעסקים שלהם.

    3. תבדוק את הטפסי יצירת קשר

    פעם בחודש תעבור על האתר, תמלא ותבחן כל טופס שקיים וזאת על מנת להבטיח ששום יצירת קשר או מכירה הולכים לאיבוד בשל טופס שאינו עובד.

    4. הסר ערכות נושא ותוספים שאינם בשימוש

    פעם בשלושה חודשים עליך בצע הסרת ערכות נושא ותוספים שאינם בשימוש. הקפד לבטל ולמחוק אותם כדי למנוע בעיות של איומי אבטחה.

    5. אמת את הגיבויים

    גיבויים הם פקטור קריטי כשמדובר בניהול אתר אינטרנט אבל אתה צריך לוודא שהגיבויים שלך מאוחסנים כראוי במיקום שציינת. נוסף לכך, במקרה הכי גרוע שיכול להתרחש, אתה רוצה לוודא שאתה יכול לבצע בקלות שחזור לאתר ולא לגלות שאסטרטגיית הגיבוי שלך לא עובדת.

    6. לייעל את מסד הנתונים

    עם הזמן, מסד הנתונים של WordPress יכול להיות גדול מדי בשל טיוטות, תיקוני פוסטים, תגובות ספאם ועוד. במידה ותבצע פעם בשלושה חודשים תזמון במסדי נתונים רגילים תבטיח שהאתרים שאתה מנהל ימשיכו לפעול בביצועי השיא שלהם.

    משימות שנתיות לניהול אתר האינטרנט

    לבסוף, להלן משימות שיש לעשות על בסיס שנתי.

    1. עדכון פרטי זכויות היוצרים בכותרת התחתונה

    הקפד לעדכן את פרטי זכויות היוצרים בכותרת התחתונה כדי לשקף את השנה הנוכחית. במידה ולא תעשה זאת, לקוחות פוטנציאליים לא ידעו אם אתה עדיין פעיל בעסק שלך וייתכן כי הם לא יצרו עמך קשר.

    2. סקירה והערכה של התוספים ושל הערכות נושא

    לבסוף, תצטרך לעבור על התוספים הפעילים והמותקנים כדי להעריך את הביצועים שלהם. תוודא כי הם עדיין מפותחים ומתוחזקים באופן פעיל ואם תגלה כי קיים תוסף שננטש ואינו מתוחזק תצטרך למצוא לו חלופה.

    יחד עם זאת, מומלץ גם לוודא שערכות הנושא שפיתחת עבור הלקוח שלך תואמות את שיטות העבודה המומלצות של WordPress ובמידת הצורך תעדכן את הקוד.

    נהל את האתר שלך כמקצוען

    ניהול האתר שלך נראה כדבר מרתיע אבל ברגע שאתה יודע אילו משימות נדרשות ובאיזו תדירות אתה צריך לבצע אותן, זה הופך להיות הרבה יותר קל. תשתמש במאמר זה כדי לנהל את אתר האינטרנט שלך כמו מקצוע ועל מנת לוודא שתמיד הביצועים יהיו בצורה הטובה ביותר.


      רוצים להתייעץ איתנו? הרגישו חופשי להשאיר פרטים ונחזור אליכם! 


      שתף מאמר זה

      עוד שאולי יעניין אותך

      מחפשים מקצוענים לניהול האתר שלכם?

      סגירת נגישות

      בדוק התאמתך ב-10 שניות

      פנה לבדוק אם אתה צריך שירותי ניהול אתרים

      התייעץ איתנו חינם!
      צריך עזרה?
      שלום,
      איך אפשר לעזור לך היום?
      לחצ/י להתייעצות בנושא!