מקימים חנות אינטרנטית חדשה ורוצים להתחיל למכור און ליין? אין לכם מושג מה צריך לעשות לאחר מכן? כדאי לכם לקרוא מאמר זה כדי להבין למה עליכם להיערך עם עליית החנות לאוויר!
רוצים להתייעץ? השאירו פרטים ונחזור אליכם!
קבלו תשבות לכל השאלות שלכם!
ניהול חנויות אינטרנטיות
יש לכם עסק פיזי, עליכם לשלם שכירות וארנונה לבעל הנכס ולעירייה, בנוסף עליכם לשלם שכר לעובדים שמאיישים את העסק כאשר אתם לא נמצאים בשטח ואו בנוסף עליכם. אלו הוצאות מובנות מאליהם שהרי העסק לא יכול לתפקד בלעדיהם
ובכן, גם באינטרנט יש הוצאות שבלעדיהם העסק פשוט לא יעבוד והאתר לא ימכור. והוצאות אלו אינם בהכרח נמוכים מאלו שאתם מכירים מהעולם האמיתי. להלן הפירוט בקצרה:
במקום ארנונה ושכירות יהיה עליכם לשלם עבור אחסון, תחזוקה ושיווק האתר בצורה אורגנית וממומנת במקביל. כלומר, יהיה עליכם להקצות תקציב שיווק קבוע בדיוק כפי שאתם משלמים שכירות קבועה לבעל הנכס מידי חודש. תקציב זה ישמש כדי להניע תנועה לאתר שתאפשר תצוגת מוצרים ומכירתן.
במקום עובדים בחנות, יהיה עליכם לשלם עבור שירותי ניהול אתרים ואו הזנת תוכן לצד אנשי מקצוע שונים שינהלו עבורכם את כל הפעילויות המקוונות לשם קבלת תוצאות בדמות מכירות רבות ככל האפשר באופן ליין.
כמה עולה ניהול חנות אינטרנטית
העלות תשתנה מאתר לאתר בהתאם לרצון בעלי האתר ותכניותיו לגידול במכירות העתידיות.
לבעלי אתרים יש שלושה אפשרויות:
- לשכור חברת ניהול אתרים במסגרת הסכם שירות.
- לשכור דרך חברת ניהול אתרים מנהל אתר במיקור חוץ.
- להעסיק עובד במשרה מלאה בתוך החברה וניהול בשוטף.
האפשרות השלישית לרוב לא כדאית מאחר והנחות גבוהה מידי והתמורה דלה מאחר ובהיעדר ידע מקצועי מתאים, יהיה קשה לכם לנהל את העובד והוא בתורו ייקח את הזמן ולא ינהל את האתר כפי שאתם מצפים.
רוצים להתייעץ? השאירו פרטים ונחזור אליכם!
קבלו תשבות לכל השאלות שלכם!
ההתלבטו האמיתית היא בין הסכם שירות ובין עובד במיקור חוץ,
הסכם שירות אומר שיש לכם כתובת מקצועית לכל בקשה ועניין אך במגבלות מסוימות כדוגמת זמן עבודה מוקצב מידי חודש ואו כמות מוצרים להעלאה מידי חודש. אפשרות זו מתאימה בעיקר לחנויות קטנות עם תקציבים מוגבלים.
עובד במיקור חוץ הנו פתרון מוצלח מאוד לעסקים בינןבינו וגדולים אשר רוצים ניהול מקצועי ובהיקף של רבע או חצי משרה ועם ניהול מקצועי של צוות חיצוני שדואג להכשרת העובד, ניהולו לקביעת יעדיו כך שזמנו מנוצל היטב והתמורה גבוהה ככל האפשר.
עזבו אותנו ממידע, תנו לנו מספרים!
- עלות העסקת מנהל אתרים כשכיר: 8,000-16,000 בהתאם לרמת מקצועיותו.
- עלות העסקת מנהל אתרים במיקור חוץ: 4,000-8,000 להיקף של עד חצי משרה וכ12,000 למנהל במשרה מלאה.
- עלות הסכם שירות לניהול אתרים: בין 1,700-3,000 בהתאם לסוג מערכת ניהול התוכן.
לא זול אה?! זה נכון, החזקת אתר אינטרנט אינו עניין זול במיוחד. אל תשכחו שיש גם הוצאות על קמפיינים שיווקיים, יח'"צ ושיתופי פעולה.
מה עושים?
אין לכם ממש ברירה. מי שלא יפתח חנות אינטרנטית ממש עכשיו ימצא עצמו בתחרות לא אפשרית מול מתחריו. יתרה מזאת, מי שיחזיש אתר מכירות אשר אינו מנוהל כהלכה, אינו צפוי להצליח למכור ומכך שנשאר מאחור..
כדאי לנסות להכין תכנית עסקית לחנות האינטרנטית ולכלול בו תקציבים למספר שנים קדימה ואת חלק מהתקציב להקצות למנהל אתרים מקצועי. במדיה ואתם יכולים להסתפק בהסכם שירות לאתר, בחרו באפשרות זו, במידה ואין ברירה לכו על האפשרות של ניהול אתר במיקור חוץ דרך חברת ניהול אתרים ואל תכנסו להרפתקה יקרה של העסקת עובד שאינכם יודעים איך לנהל.
לא סגורים על העניין, פנו אלינו ונשמח לייעץ לכם בנושא זה לשביעות רצונכם. בהצלחה!